Tato dobrota je vyrobena pouze z 96% kvalitního medu a 4% lyofilizovaných malin v prášku.
Květový med nám nosí naše včeličky. Máme štěstí, že bydlíme v oblasti Jeseníků, takže jsme obklopeni lány travnatých luk a voňavých lesních porostů. Včelky si tedy mohou vybrat, kam si zaletí nasbírat nektar, aby jejich med byl ten nejlepší a nejvoňavější široko daleko. Právě tento med je základem dobrůtky, do níž přidáváme další kvalitní suroviny.
Některé národy označují malinu jako „královnu bobulí“ i přesto, že její plody ve skutečnosti bobulemi nejsou (jedná se souplodí peckoviček). Toto lahodné, výrazně sladké ovoce tmavě růžové barvy milují jak děti, tak dospělí. A lze říct, že si ho mohou vychutnat bez výčitek, jedná se totiž o nízkokalorickou pochoutku, jejíž hmotnost je z 85% tvořena vodou. A navzdory sladkosti neobsahuje ani příliš mnoho cukru. Je tedy vhodná při detoxikaci organizmu nebo při redukční dietě.
Maliny obsahují vitamín A, vitamín B, vitamín C, minerální látky (draslík, vápník, hořčík, železo), antioxidanty a flavonoidy. Konzumace malin podporuje metabolizmus, správnou funkci srdce a nervové soustavy, působí proti stresu a migrénám. Regulují hladinu cukru v krvi, pomáhají snižovat krevní tlak, odbourávat cholesterol a blahodárně působí na oči, kůži, nehty a vlasy.
Věděli jste, že:
- maliny se aktivně používají v medicíně? Malinový sirup pomáhá zlepšovat chuť léků, sušené plody pomáhají odstraňovat škodlivé látky z těla, listy maliníku se používají při léčbě respiračních onemocnění a gastritidy.
- existují i vzácnější druhy malin, které mají černou, růžovou nebo žlutou barvu?
- maliny po sklizni nedozrávají?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.