Tato vynikající, voňavá pochoutka je skutečně vyrobena jen a pouze ze dvou surovin: 95% kvalitního lahodného medu a 5% BIO nealkalického kakaa.
Květový med nám nosí naše včeličky. Máme štěstí, že bydlíme v oblasti Jeseníků, takže jsme obklopeni lány travnatých luk a voňavých lesních porostů. Včelky si tedy mohou vybrat, kam si zaletí nasbírat nektar, aby jejich med byl ten nejlepší a nejvoňavější široko daleko. Právě tento med je základem dobrůtky, do níž přidáváme další kvalitní suroviny.
BIO kakaový prášek, který přidáváme do pastového medu, je nealkalizovaný a má obsah 21% tuku. Ten kakau dodává svou specifickou chuť a navíc jsou v něm vázány zdraví prospěšné látky. Kakao je také bohatým zdrojem minerálů, obsahuje hořčík, vápník, železo, zinek, draslík a navíc i theobromin, což je látka podobná kofeinu a jejímž účinkem je především stimulace centrálního nervového systému.
Věděli jste, že
– kakaové boby jsou plody rostliny Theobroma cacao, což v řečtině znamená „pokrm bohů“?
- před 3000 lety se kakao používalo jako jídlo, lék nebo dokonce i měna?
- organické kakao obsahuje 40krát více antioxidantů než borůvky?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.